Ajutor

Folosirea aplicatiei pe un telefon Android

Dacă dețineți un dispozitiv cu sistem de operare Android, urmați pașii detaliați mai jos pentru a descărca și instala aplicația ROeID pe telefonul dumneavoastră.

Pasul 1: Accesați Google Play Store
Porniți telefonul și accesați aplicația „Play Store”, care este încorporată în majoritatea dispozitivelor Android.
Asigurați-vă că sunteți conectat(ă) la internet, fie printr-o conexiune Wi-Fi, fie prin date mobile.

Pasul 2: Căutarea aplicației
În bara de căutare din partea de sus a ecranului, introduceți "ROeID" și apăsați pe pictograma „lupă” sau „Enter”.
În lista de rezultate, căutați aplicația oficială ROeID. Fiți precaut(ă) și asigurați-vă că selectați aplicația legitimă, verificând numele dezvoltatorului și recenziile aplicației.

Pasul 3: Descărcarea și instalarea
Apăsați pe aplicația ROeID din lista de rezultate.
Apăsați pe butonul „Instalează”. Descărcarea va începe automat.
După ce descărcarea s-a finalizat, aplicația se va instala automat. Acest proces poate dura câteva secunde până la câteva minute, în funcție de viteza conexiunii dumneavoastră la internet și de performanța telefonului.

Pasul 4: Configurarea inițială
După instalare, apăsați pe butonul „Deschide” sau căutați pictograma ROeID pe ecranul de start al telefonului și apăsați pe ea pentru a lansa aplicația.

La prima lansare, aplicația va solicita să acceptați anumite permisiuni, precum accesul la camera foto. Aceste permisiuni sunt necesare pentru funcționalitatea optimă a aplicației.
Urmați instrucțiunile de configurare inițială. Acest lucru poate implica setarea unui cod PIN, înregistrarea unei amprente digitale (dacă dispozitivul suportă) și/sau completarea unor date personale.

Nu am un smartphone, ce pot face?


Dacă dețineți un telefon care nu este smartphone, adică un telefon care nu are capacitatea de a rula aplicații avansate sau de a accesa magazinele de aplicații, nu va putea utiliza aplicația ROeID.

Aceste telefoane sunt limitate în funcționalitate, concentrându-se pe sarcini esențiale, cum ar fi apelurile și mesajele text. Deși pot avea unele caracteristici suplimentare, cum ar fi un radio FM sau o cameră foto, acestea nu sunt echipate cu sisteme de operare avansate care să permită descărcarea și utilizarea aplicațiilor moderne.

Prin urmare, cetățenii care dețin astfel de dispozitive nu vor putea beneficia direct de facilitățile oferite de ROeID. Este recomandat ca acești utilizatori să ia în considerare upgrade-ul la un smartphone dacă doresc să acceseze și să beneficieze de servicii digitale, cum ar fi ROeID.
 

Utilizarea aplicației pe un telefon Android


Dacă dețineți un dispozitiv cu sistem de operare Android, urmați pașii detaliați mai jos pentru a descărca și instala aplicația ROeID pe telefon.

Pasul 1: Accesați Google Play StorePorniți telefonul și accesați aplicația "Play Store", care este încorporată în majoritatea dispozitivelor Android. Asigurați-vă că dispuneți de o conexiune la internet, fie printr-o conexiune Wi-Fi, fie prin date mobile.

Pasul 2: Căutați aplicațiaÎn bara de căutare din partea de sus a ecranului, introduceți "ROeID" și atingeți pictograma "lupă" sau "Enter". În lista de rezultate, căutați aplicația oficială ROeID. Fiți precaut și asigurați-vă că selectați aplicația legitimă verificând numele dezvoltatorului și recenziile aplicației.

Pasul 3: Descărcați și instalațiApăsați pe aplicația ROeID din lista de rezultate. Atingeți butonul "Instalare". Descărcarea va începe automat. După finalizarea descărcării, aplicația se va instala automat. Acest proces poate dura câteva secunde până la câteva minute, în funcție de viteza conexiunii la internet și de performanța telefonului.

Pasul 4: Configurare inițialăDupă instalare, apăsați pe butonul "Deschidere" sau căutați pictograma ROeID pe ecranul de pornire al telefonului și atingeți-o pentru a lansa aplicația. La prima lansare, aplicația vă va solicita să acceptați anumite permisiuni, cum ar fi accesul la camera foto. Aceste permisiuni sunt necesare pentru funcționalitatea optimă a aplicației.

Urmați instrucțiunile inițiale de configurare. Acest lucru poate implica setarea unui cod PIN, înregistrarea unei amprente digitale (dacă dispozitivul dvs. o acceptă) și / sau completarea unor date personale.
 

Utilizarea aplicației pe iPhone

Dacă utilizați un iPhone, iată pașii esențiali pentru a descărca și instala această aplicație

Pasul 1: Deschideți App StoreAsigurați-vă că dispozitivul este conectat la internet, fie printr-o rețea Wi-Fi, fie prin date mobile. Accesați aplicația "App Store" de pe ecranul de pornire al iPhone-ului.

Pasul 2: Căutați aplicațiaUtilizați bara de căutare din partea de jos a ecranului și introduceți "ROeID". Căutați aplicația oficială ROeID în rezultatele afișate. Este vital să alegeți versiunea oficială pentru a vă asigura că beneficiați de toate măsurile de securitate; Verificarea dezvoltatorului și a recenziilor poate fi utilă în acest sens.

Pasul 3: Descărcați și instalațiApăsați pe pictograma aplicației ROeID și, pe pagina care se deschide, faceți clic pe butonul cu simbolul "cloud" sau "Descărcați". După finalizarea descărcării, instalarea se va face automat.

Pasul 4: Configurarea aplicatiei - localizați pictograma ROeID pe ecranul de pornire al telefonului și deschideți aplicația.

La prima utilizare, vi se poate solicita să acordați anumite permisiuni, cum ar fi accesul la cameră sau notificările. Aceste permisiuni sunt esențiale pentru ca aplicația să funcționeze corect.

Urmați pașii inițiali de configurare, care pot implica setarea unui cod PIN sau a altor metode de autentificare. 

 

 
Copyright Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei